dilluns, 23 de maig del 2011

Un hit-parade de literatura universal

Ara que ja hem arribat al final del curs de literatura universal, us invite a contestar l’enquesta que hi ha en la columna lateral, davall del cercador de l’encilopèdia catalana. Només heu de fer clic en el llibre que més us agrade dels sis que hem comentat durant el curs. Així podrem establir un hit-parade inicial de literatura universal. 

Biblioteca del Museu Britànic, Londres
Biblioteca del Trinity College, Dublín

5 comentaris:

  1. Enric, ara que ja s'ha acabat l'assignatura, i que he fet el meu vot, vull dir-te que ha sigut un plaer. Quan a principi de curs vaig pensar que si feia l'elecció de literatura, seria una forma de fugir una miqueta de la rutina científica, vaig encertar.
    Ha sigut realment interessant, encara que ara a casa meua creuen que soc rareta, perque quan em demanen recomanacions literàries, ixc amb coses com," llegiste madame Bovary o Hamlet".
    De veritat que m'he portat una molt bona sorpresa, quan he descovert que els alguns clàssics mereixen realment l'adjectiu, ja que són veritablement imprescindibles.
    Vull que sàpigues també que he estat a punt de seguir el teu exemple i fer carrera de lletres, però el llatí m'ha convençut.
    Així, per tant, no em resta més que donar-te les gràcies per aquesta experiència tan enriquidora, crec no sols en el meu nom.

    Espere que algun dia ens tornes a donar classe, mai es sap.

    Alba Motes

    ResponElimina
  2. Literatura universal és una assignatura que tothom deuria de cursar, ja que, t'obri les portes a (almenys) una mica de cultura general, que sempre ve bé per a poder parlar de items que no siguen superficials i demostrar que no en som ignorants i que sabem defendre-nos per la vida.
    De totes formes pense que el professor també en té molt a veure amb l'opinió que l'alumant en té de l'assignatura.

    Sincerament no sé si amb altre professor repetiria aquesta matèria, pel fet de que és molt densa i alguns temes no són entretinguts, però si la repetiria si estiguera segura de que el meu professor tornaria a ser Enric, per que veritablement val la pena estar a les classes, ja que permeteix un grau de participació molt elevat i sempre són interessants.
    Si haguera de destacar algun dels temes tractats a classe aquest any seria la novel·la a la qual hem dedicat prou temps : Madame Bovary, una història que ens anima a perseguir tot allò que desitjem com la felicitat.

    Ana G.

    ResponElimina
  3. Enric, a mi també m'agradaria dir-te que ha sigut tot un plaer tindre't com a professor durant aquestos dos anys i que m'has fet estimar més la literatura.

    Anna

    ResponElimina
  4. bé, si això es fica sentimental caldrà dir alguna cosa.
    A mi ja de per si m´agradava molt la literatura, però amb les teues classes has fet que m´agrade encara més.
    Pense que has sigut l´únic professor que mai s´ha arribat a enfadar de veres.Has sabut dur molt bé les classes fent que participem pensem, i fins i tot ens divertim.
    Sobretot amb el teu esforç per fer amens i propers els grans temes literaris.

    moltes gràcies Enric!!

    PD: el llibre que més m´ha agradat és Èdip rei.
    Mar Casanova

    ResponElimina
  5. Enric! justament pensava en deixar-te un comentari i veig que ja hi ha gent que ho ha fet... Jo també volia dir-te que ha sigut un vertader gust les teues classes. Justament, l'altre dia, parlant amb uns científics comentaven la importància ("per a que les vols tu en la vida") d'asignatures com filosofia o física. Doncs bé, dir-te que lit.univ. és essencial per a la vida perquè de veres, que les coses que has dit les he sentides de veritat i em seran molt útils. I les que no són utils han tingut altres funcions molt més poètiques.

    Enric, amb tu sempre és un plaer! I espere que aquest estiu entre escriure i escoltar música te'n recordes de nosaltres.

    GRACIES :D

    mar vidal

    ResponElimina