dissabte, 1 d’octubre del 2011

“De Ramon Llull a T.S. Eliot. Grans obres literàries del cristianisme”


Aquesta setmana he arreplegat de Tres i Quatre un llibre que pot ser ben útil per al curs de literatura universal i particularment per al tema 1.4. La la Bíblia i la seua repercussió literària. El seu títol és De Ramon Llull a T.S.Eliot. Grans obres obres literàries del cristianisme. Editat per Proa el 2007 i coordinat per Antoni Blanch, aquest volum reuneix deu estudis sobre deu grans obres literàries del cristianisme: les Confessions d’Agustí d’Hipona, el Llibre d’Evast e d’Aloma e de Blaquerna de Ramon Llull, la Divina Comèdia de Dante, El Paradís perdut de Milton, El Messies de Klopstok, El geni del cristianisme de Chauteaubriand, L’Atlàntida de Verdaguer, Els germans Karamàzov de Dostoievski, els Misteris de Charles Péguy i  Quatre quartets de T. S. Eliot. Els autors dels estudis són Pere Lluís Font, Albert Soler, Antoni Blanch, David Jou, Alfonsina Janés, Eduard Cairol, Ricard Torrents i Narcís Comadira. El volum es tanca amb una bibliografia sobre creació literària i fe religiosa. 

Val la pena esmentar també la Història del pensament cristià. Quaranta figures, obra coordinada per Pere Lluís Font i editada per Proa el 2002. Amb de més de mil pàgines, recull assaigs de diversos autors sobre quaranta figures importants del pensament cristià, moltes de les quals haurien d’aparèixer en qualsevol panorama de la literatura universal, com Agustí d’Hipona, Dante o Pascal.

1 comentari:

  1. El llibre pot ser ben interessant: aplega una ventall bastant clàssic però serà un bon guia d'estudi i lectura d'aquestes obres.

    ResponElimina