dijous, 5 de juliol del 2012

El polvorí del Vives

Aquest matí, a l’institut hi ha hagut reunió de departaments per distribuir els cursos i les hores del curs que ve entre el professorat. S’ha confirmat el que ja se’ns havia anunciat: cada professor impartirà 20 hores de classe, dues hores més que enguany, i alguns afortunats, 21. De més a més, els grups d’ESO tindran 36 alumnes cada un i els de batxillerat, 42. En el cas concret del Vives, això representa que el pròxim curs hi haurà 300 alumnes més i 14 professors menys: mil tres-cents alumnes. Ens faran falta 230 pupitres i cadires suplementaris, que a hores d’ara no tenim. En l’últim claustre la directora va afirmar que al nostre institut les classes no començaran si la Conselleria no envia les taules i cadires que ens falten. 

Em sembla que de la mateixa manera que les retallades en la prevenció dels incendis forestals van convertir els nostres boscos en un polvorí que, quan va esclatar, va esdevenir incontrolable, l’augment d’alumnat en un institut tan gran i tan cèntric, pot tenir uns efectes equivalents. Per cert, les sol·licituds de matrícula en el Vives per al pròxim curs han desbordat totes les previsions, sobretot en batxillerat. ¿Voleu dir que tants alumnes volen venir al Vives únicament a causa del seu suposat prestigi acadèmic? 

Enguany els alumnes del Vives es van manifestar contra les retallades, que per a ells quedaven més com una amenaça abstracta que no com una realitat palpable. Ara comprovaran, davant dels seus nassos, la raó que tenien quan protestaven. Què passarà al curs que ve? No ho sé. Aquestes coses no se sap mai ni com vénen ni com van. Potser no passarà res i tindrem un curs d’una placidesa mortuòria. En tot cas, em fa la impressió que la Conselleria ha creat les millors condicions per convertir el Vives en un polvorí, amb molts alumnes disposats a liar-la, com diuen ells. A més, ja estan entrenats.

1 comentari:

  1. A la resta d'instituts valencians són semblants o, fins i tot, pitjor. Ajuntar tanta pólvora no serà perillós? Mireu per on, cada vegada estime més el perill, tant de bo esclate a la cara d'aquesta societat adormida i d'aquesta colla de polítics irresponsbles i aprofitats.

    ResponElimina