dijous, 18 d’octubre del 2012

Vaga al Vives


Aquesta setmana, com ja sabeu, el Sindicat d’Estudiants havia convocat tres dies de vaga. Dimarts passat, la vaga va començar al Vives a mig gas. La van fer bàsicament els alumnes de quart d’ESO i els de primer de batxillerat. El dia abans, la junta directiva havia convocat a tots els alumnes de segon de batxillerat a la sala d’actes, durant el descans, per aconsellar-los que no feren vaga, com a mínim que no fessen tres dies de vaga. Els van recordar que tenen una selectivitat a final de curs (esmentar la selectivitat és un recurs que no falla mai) i els van advertir del dramàtic endarreriment que es produiria en la marxa de la programació si perdien tres dies de classe. 

El fet és que els alumnes de segon de batxillerat del Vives són bons xiquets i han fet cas. Ahir dimecres, però, va faltar més gent a classe. A les dotze del matí va eixir una manifestació d’estudiants des de la facultat d’història i, quan va acabar, diversos grups, entre els quals hi havia estudiants del Vives i d’altres que no eren del Vives, van tenir la idea de recordar els vells temps del curs passat. I van tallar el trànsit al carrer Xàtiva. El caos circulatori que van organitzar en un moment va ser monumental. No hi van aparèixer els antiavalots i la policia municipal va desviar el trànsit com va poder. 

Avui dijous, la vaga dels estudiants del Vives ha estat massiva, com era d’esperar. A la convocatòria dels estudiants s’hi afegia la de les associacions de pares i mares. Només hi havia alumnes, i no tots, en els grups de primer i segon d’ESO, excepte en els grups de la línia, on no ha acudit ningú. De les cinc hores que tenia de classe no he pogut fer-ne cap per falta de públic. El professorat, per la seua banda, ha acudit puntualment al seu lloc de treball. 

Com us podeu imaginar, a l’institut s’estava molt tranquil. Era molt agradable passejar pel claustre. I he passejat. També he llegit una mica i he començat a redactar algunes de les entrades sobre la tragèdia grega a què m’he compromès. Avui hi ha convocada una manifestació a la vesprada i al matí n’hi ha hagut una altra, que ha tornat a tallar el trànsit davant del Vives. Abans d’arribar al carrer Xàtiva, l’han tallat també per altres carrers.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada