dilluns, 17 de novembre del 2014

«Gargots», una revista literària dels joves escriptors del País Valencià


Un grup de joves, estudiants de la facultat de filologia, traducció i comunicació de València, acaba de publicar el primer número de Gargots, una revista literària digital. 

En l’editorial, manifesten que consideren aquesta revista una «eina per donar veu a una generació que sembla inexistent però que es manté impacient per fer-se visible. El País Valencià està ple de gargotaires amb ganes de publicar però alguna cosa fa olor a podrit al País Valenncià. Desgraciadament, patim d’una mancança d’iniciatives institucionals, de diaris i de revistes que s’encarreguen de donar veu als escriptors més joves; d’interés per part del món editorial a una literatura jove, poc rendible, i per part del públic lector majoritari que prefereix autors més coneguts o amb més experiència. Tots aquests factors i prejudicis contribueixen a un aparent buit generacional al nostre país. La nostra intenció és cobrir aquest buit».

Gargots apareix organitzada en diverses seccions: entrevistes, curiositats literàries, poesia, narrativa, assaig i teatre. En aquest primer número, podem llegir una entrevista amb l’editor de Sembra Llibres Joan Carles Girbés i una altra amb l’escriptor, músic i també editor Xavi Sarrià. En l’apartat de curiositats literàries hi hauna nota sobre el canvi de títol que va patir El coixinet, aquella novel·leta eròtica o pornogràfica d’Estellés. La secció de poesia recull poemes d’Ismael Sempere, Judith Sanz Micó i Enric Pellicer. Manu Rodenas Mollà, Maria Peris Bixquert, Marina Llopis Rodríguez i Maria Saiz són els col·laboradors de la secció de narrativa. En la d’assaig, hi ha dos textos, signats per Marc Senabre Casanova i Àngel Cano respectivament. Marc Senabre tira amb bala en la seua Glossa literària i reivindica el dret de l’escriptor a crear-se un públic propi, per limitat i reduït que siga, sense haver d’escriure al dictat del que es considera apte per a tots. En la secció de teatre s’hi reprodueix la peça Després de tants anys, de Clàudia Serra. 

Aquesta revista té molt bona pinta. Caldrà seguir-la ben de prop. Podeu llegir-ne el primer número de Gargots clicant aquest enllaç. O descarregar-lo en pdf, clicant-ne aquest altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada