divendres, 8 d’octubre del 2010

1.1. El mite en la formació dels poemes homèrics

Ja podeu llegir i descarregar-vos 1.1. El mite en la formació dels poemes homèrics. Ja en teniu un altre per a la col·lecció!

Aprofite aquesta entrada per a comentar molt sumàriament algunes referències bibliogràfiques . Sobre la literatura grega clàssica l’obra de referència és el totxo d’Albin Lesky Literatura griega, que l'editorial Gredos ha reeditat no fa molt en dos volums. De caràcter més assagístic, de lectura més agradable, i més útil també, és la Introducción a la literatura griega de C.M. Bowra. El mateix autor té un altre llibre, La aventura griega, que és una de les millors introduccions que he llegit mai sobre el món de la Grècia antiga. Aquest llibre fa temps que no s’ha reeditat, però encara podeu trobar-ne exemplars de segona mà en uniliber.

No fa molt que Jaume Pòrtulas ha publicat en català un assaig de gran categoria, molt ben escrit: Introducció a la Ilíada. El podeu consultar en Google Llibres. Us recomane que us en llegiu el capítol Damunt meu la Mort, i la Parca imperiosa, pàgines 61-67, on l’autor es planteja si un llibre com la Ilíada, amb tants combats, tantes morts, tanta sang vessada, no acabarà resultant per al lector modern massa monòton. 

Per acabar, voldria recomanar també el web Laberint. Conté una gran quantitat d’informació sobre els déus i els mites grecorromans, la cultura i la societat hel·lèniques i la llengua llatina i la civilització romana. El web inclou, a més, animacions flash que permeten accedir als mapes, visites virtuals i altres recursos dinàmics i també recopilació de webs que es poden trobar a la xarxa sobre la civilització grecoromana i la tradició clàssica, classificats per temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada