dimecres, 4 de juny del 2014

«Un son profund», Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita, ha fet públic aquest migdia el veredicte dels premis a les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant el 2013. 

En la modalitat d'assaig, ha estat guardonat el dietari Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal (Viena), d'Enric Iborra, que el març passat va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d'assaig. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Ricardo Maniscalchi. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la deXavier Aliaga El meu nom no és Irina (Andana), recentment guardonada amb el Premi Samaruc de l'Associació de Bibliotecaris Valencians. Joan Francesc Mira s'ha endut el premi de narrativa, pel llibre de memòries El tramvia groc (Proa). Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recull Llambreig (Tria Llibres). Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l'obra Àfrica (Onada), de Joan Manuel Matoses, premiada també amb el Ciutat de Sagunt.

La Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l'associació El Tempir, d'Elx.

El sopar de lliurament tindrà lloc al restaurant Aldebarán del Reial Club de Regates d'Alacant, i serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el sopar es retrà un homenatge al poeta, arquitecte i professor il·licità Gaspar Jaén, conduït per Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.

4 comentaris:

  1. Enhorabona, amic. Un premi molt merescut. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Enhorabona, Enric! No cal dir que n'estic molt content. Un premi ben merescut.

    ResponElimina
  3. Enhorabona, company i mestre! Un bes.

    ResponElimina
  4. Enhorabona Enric! Un nou premi que confirma el que ja sabíem els teus lectors: el teu gran treball i la vàlua de la proposta.

    ResponElimina