dijous, 24 de juliol del 2014

Ha aparegut el número 2 d’«El funàmbul»


Acaba de publicar-se el número 2 d’El funàmbul, la revista cultural que dirigeix David Cuscó. El primer número estava dedicat monogràficament a l’escriptor polonès Bruno Schulz. Aquest segon porta per títol Per què escrivim? i recull una sèrie de textos de disset autors que reflexionen sobre l’escriptura literària des de diversos punts de vista. Entre els textos seleccionats hi ha Per què escrivim? de Primo Levi, Deu raons per a escriure de Roland Barthes, Escriure contes de John Steinbeck, La tècnica de l’escriptor en tretze tesis de Walter Benjamin, el discurs d’investidura que va pronunciar Pere Calders en ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona, o una entrevista amb Clarice Lispector i una altra amb Thomas Bernhard. Tot plegat constitueix un dossier d’una enorme varietat i interès. 

La publicació es completa amb una ressenya meua sobre Una cambra i mitja de Joseph Brodsky, dos textos sobre cinema, un poema de Manuel Forcano, un article d’Albert Lázaro-Tinaut sobre la construcció de la literatura lituana i la secció Vies, que ofereix una llista d’obres essencials dels autors esmentats en aquest número.

El funàmbul s’ha convertit en una de les revistes culturals en llengua catalana més ambicioses i atractives. Cal remarcar que és obra fonamentalment de David Cuscó, el seu director. Ell decideix el tema monogràfic que es tracta en cada número, l’estructura de la publicació i, sobretot, ell és qui tria els textos i qui els tradueix en la majoria dels casos.

El funàmbul s’edita en paper i en format digital. Podeu adquirir-lo clicant-ne l’enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada