dissabte, 6 de setembre del 2014

Una ressenya i més coses de Roderic Ortiz sobre «Un son profund»


Roderic Ortiz ha publicat en el seu bloc una ressenya sobre Un son profund. Podeu llegir-la clicant aquest enllaç: «Un son profund» d’Enric Iborra, l’experiència amable de llegir

El bloc de Roderic Ortiz s’anomena Historiata. Conté recursos educatius per a l’àrea de Ciències Socials, Geografia i Història d’ESO i Batxillerat, i ressenyes crítiques de les seues lectures personals.

En el text sobre Un son profund, l’autor assenyala que «l’única objecció que li posaria a aquest llibre és que no té cap índex», un índex onomàstic, que hauria estat molt útil en una obra plena de referències a autors molt diversos. La crítica està totalment justificada, però la veritat és que en el moment de l’edició no hi vaig pensar. Una badada, vaja. Roderic Ortiz no és el primer que m’ho diu, però ha anat molt més enllà, perquè ha dedicat una altra entrada del seu bloc a compartir una llista personal dels llibres que ha anat apuntant mentre llegia Un son profund: La llista Iborra, en diu. Estan pràcticament tots. En aquesta mateixa entrada recomana un bloc fascinant, que no coneixia, Reading and Art, amb moltes imatges de persones llegint.

Pensant-ho bé, em sembla que en un moment o altre hauré de posar-me a la feina i fer un índex onomàstic d’Un son profund. El penjaré en el bloc a disposició dels lectors interessats. Glups! Ja m’he compromès en públic!


Oskar Kokoschka, Hermann Schwarzwald, 1916



René Maigritte, La lectrice soumise, 1928

4 comentaris:

  1. Pensant-ho bé crec que ja hauries de posar-te amb la segona part. Per a quan???

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Açò és millor que la festa de reis. Posats a demanar a mi m'agradaria un llibre centrat en la literatura catalana, des dels orígens fins al present, sobretot amb algunes recomanacions i crítiques de la literatura catalana que està fent-se ara.
      Ah! i també algun aclariment sobre la "literatura catalana per a instituts". Amb assertivitat, és clar.
      Gràcies per endavant.

      Elimina
    2. Sobre aquestes qüestions, prompte diré alguna cosa en el bloc d'un projecte que tinc entre mans.

      Elimina