dissabte, 2 d’octubre del 2010

1.4. La Bíblia i la seua repercussió literària

Benvolguts i benvolgudes alumnes, i públic en general,

Si voleu, ja podeu llegir i descarregar-vos 1.4.La Bíblia i la seua repercussió literària, que correspon a un dels temes de la programació de literatura universal de segon de batxillerat.

Ara ja podeu fer-vos la xulla per a l’examen del selectiu. (L’altre dia una alumna em va confessar que només volíeu el tema per a això. Increïble!)

5 comentaris:

  1. Enric no trobe les característiques narratives de David i Bet-Sabé en cap lloc! m'he estic desesperant...


    Raquel

    ResponElimina
  2. A veure, Raquel, el tema parla de la Bíblia en general i no de la història concreta de David i Betsabé. De tota manera, en el tema hi ha també unes indicacions sobre les particularitats que presenten els relats bíblics, com ara el predomini de l'acció i del diàleg sobre la descripció, i el fet que moltes coses importants no es narren explícitament. D'altra banda, els vostres comentaris han de ser vostres i no s'han de limitar a constatar o repetir el que diuen altres textos. Què és el que trobes més important en aquesta història? Què etsuggereix? Què te'n crida l'atenció? Què et diu a tu concretament?
    Vinga, perquè no es diga de seguida penge un comentari sobre aquest relat.

    ResponElimina
  3. Enric em referia al treball del comentari, no del text... com has publicat una entrada de la Bíblia i no he llegit res de David i Betsabé no sabia on dir-t'ho, però ara ja he vist que has fet una entrada més tard, gràcies!

    Raquel

    ResponElimina
  4. Hola Enric
    Sóc Natalia Muñoz , es que he acabat el comentari que ens manares l´altre dia.
    Però hi ha una pregunta en la que tinc uns dubtes.
    La primera pregunta , en la que ens manares que plantejarem la temàtica del text.
    Et referixes a la temàtica del text de David i Betsabè , no?
    No sé molt bé com enfocar aquesta pregunta...
    Perque no trobe una temàtica massa clara.
    Ah per cert , La informació sobre la Bíblia i la seua repercussió literaria m´ha servit de molta ajuda
    Gràcies !

    ResponElimina
  5. Sí, em referia a la temàtica de la història de David i Betsabé. Però més que de temàtica caldria parlar de temàtiques: hi ha el desig, el penediment, el càstig, la relació home-Déu, etc. La veritat és que aquesta història és una mica difícil de comentar, a causa de la seua densitat. Tot està comprimit i, en gran part, implícit.

    ResponElimina