dilluns, 28 de desembre del 2015

Ariadna, una pàgina web interactiva per a l’estudi de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX


Fa poc s’ha penjat en la xarxa Ariadna, una pàgina web interactiva dedicada a la literatura catalana de la segona meitat del segle XX, que pot resultar molt útil per a estudiants i professors d’ensenyament secundari i, especialment, de batxillerat.

En la presentació d’aquest projecte s’assenyala que Ariadna és un documental interactiu i una eina pedagògica que «a través d’un recorregut pels principals autors de la literatura catalana del segle XX, ofereix una visió global i integradora d’una part de la producció literària del segle XX a Catalunya». 

El documental s'estructura en dos mòduls que corresponen als períodes històrics 1939-1959 i 1960-1998. Cada mòdul conté una narració principal que té per objectiu donar una visió global de la història de la literatura catalana durant aquells anys. La narració principal serveix de context i dóna pas als vídeos d’entrevistes, on amb l’ajuda dels experts es desenvolupa algun dels temes que es mencionen a la narració principal i que mereixen ser aprofundits, com ara el pas de frontera dels exiliats o la censura durant el franquisme. El documental també proposa fragments de textos literaris, llegits i comentats per experts, entre els quals La plaça del Diamant, Bearn, Vacances pagades, Invasió subtil o Camí de sirga. La selecció dels textos s’ha fet prenent en consideració les lectures prescriptives de Batxillerat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per als cursos 2012-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada