dimarts, 4 de febrer de 2014

«Un son profund», premi Ciutat de Barcelona


En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Virreina de Barcelona, s'han fet públics els guanyadors dels premis Ciutat de Barcelona 2013.

Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona d'assaig, ciències socials i humanitats

El jurat, compost per Genoveva Martí (presidenta), Àngels Massip, Carmen Beviá, Àngel Castiñeira i Judit Carrera, ha fet constar en l’acta que «acorda atorgar per unanimitat el premi a Enric Iborra, pel llibre Un son Profund. Dietari d’un curs de la literatura universal. El llibre és un assaig original a partir de l’experiència educativa d’iniciació a la lectura dels clàssics de la literatura universal. Enric Iborra reïx a tractar aspectes de l’obra dels grans escriptors d’una manera àgil i atractiva, tant per a adults com per a joves. Transmet passió, combina un gran coneixement de la literatura amb la capacitat de generar entusiasme i interès, i convida, especialment els joves, a iniciar-se en el plaer de la lectura».

Aquest premi s'atorga a una obra d’assaig o de no ficció en els seus àmbits de les ciències socials i les humanitats, escrita originàriament en català o castellà, i publicada per una editorial de Barcelona o de la seva regió metropolitana durant l'any 2013.