dimarts, 4 de febrer del 2014

«Un son profund», premi Ciutat de Barcelona


En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Virreina de Barcelona, s'han fet públics els guanyadors dels premis Ciutat de Barcelona 2013.

Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona d'assaig, ciències socials i humanitats

El jurat, compost per Genoveva Martí (presidenta), Àngels Massip, Carmen Beviá, Àngel Castiñeira i Judit Carrera, ha fet constar en l’acta que «acorda atorgar per unanimitat el premi a Enric Iborra, pel llibre Un son Profund. Dietari d’un curs de la literatura universal. El llibre és un assaig original a partir de l’experiència educativa d’iniciació a la lectura dels clàssics de la literatura universal. Enric Iborra reïx a tractar aspectes de l’obra dels grans escriptors d’una manera àgil i atractiva, tant per a adults com per a joves. Transmet passió, combina un gran coneixement de la literatura amb la capacitat de generar entusiasme i interès, i convida, especialment els joves, a iniciar-se en el plaer de la lectura».

Aquest premi s'atorga a una obra d’assaig o de no ficció en els seus àmbits de les ciències socials i les humanitats, escrita originàriament en català o castellà, i publicada per una editorial de Barcelona o de la seva regió metropolitana durant l'any 2013.

13 comentaris:

  1. Un premi molt merescut, gràcies Enric pel teu llibre que ens ha aportat molt primerm com lectors i desprès com professors

    ResponElimina
  2. Una bona notícia! Enhorabona!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats! Un premi ben merescut per a una lectura tan gratificant.

    ResponElimina
  4. Estem d'enhorabona, en primer lloc tu i després tots aquells que des de fa anys seguim la serp blanca i ara gaudim també del llibre. Felicitats

    ResponElimina
  5. Enhorabona, Enric, merescut gran premi. Als teus amics és com si també ens el donassen a nosaltres. A gaudir-ne bona cosa i a no parar de llegir, escriure i repartir saviesa (però això no cal que t'ho diga). Salut, doncs!

    ResponElimina
  6. Me n'alegre molt, Enric. És el merescut reconeixement al teu saber literari, a la teua generositat per compartir els teus materials de l'assignatura de literartura universal, i a la teua vàlua com a escriptor, comunicador i docent. Fa uns anys iniciares amb aquest blog un camí sense retorn, el de l'escriptura. Et desitge molta productivitat, il·lusió i continuïtat. Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Que bé! Moltes felicitas. Continuem.
    Ignasi Casals

    ResponElimina
  8. Enric, enhorabona i moltíssimes gràcies per "Un son profund", un regal magnífic, inestimable.

    ResponElimina
  9. No saps com me n'alegre, de veritat. Sempre recordaré els anys al Vives amb molta estima i les salutacions i el somriure sincer del teu pare quan ens trobàvem en eixir jo de l'institut. Ara, en aquestos anys tan durs que estem vivint, no està de més alguna satisfacció en forma de premi com el que t'acaben de donar. L'enhorabona, Enric.

    ResponElimina